Magyarország
  |     |     |  
Avon Kártya

Értesítünk, hogy június végén az Avon Kártya megszűnik, kártyád
automatikusan deaktiválásra kerül.
Ezek után bármely bank kártyájával fizethetsz majd honlapunkon.


Kérdések és válaszok

A Budapest Bank által kibocsátott aktuális Kamat- és díjtáblázatot ide kattintva tekintheti meg! 

Mi az a hitelkártya?

A hitelkártya egy készpénzkimélő fizetési eszköz. Hitelkeretét a bank előzetes vizsgálat alapján határozza meg, amelyet Ön szabadon felhasználhat vásárlásra vagy készpénzfelvételre. Az adott havi hitelkártyás költéseit csak a következő hónap közepén kell kiegyenlítenie, így vásárlások esetén akár 53 napig is kamatmentesen használhatja a Bank pénzét, és ez alatt a másfél hónap alatt saját pénze folyószámláján vagy lekötésekben kamatozhat.2 AVON Kártyájával1 minden olyan belföldi és külföldi elfogadóhelyen fizethet, ahol a MasterCard embléma látható. Használhatja hipermarketekben, benzinkutaknál, éttermekben, gyógyszertárakban, sőt, a sarki közértben is. Elegendő havonta felhasznált hitelkeretének csupán 5%-át visszafizetnie. Ebben az esetben hitelszámláját a költések napjától számított hitelkamat terheli. A minimum törlesztőrészleten felül Ön határozza meg, pontosan mekkora összeget kíván visszafizetni. Természetesen teljes tartozását egy összegben is bármikor törlesztheti. Ha ezt a fizetési határidőn belül megteszi, adott havi vásárlásai után nem kell kamatot fizetnie. Elkölthető hitelkerete pedig minden befizetéssel újra növekszik, és ismét felhasználható. Hitelkártyájával készpénzt is felvehet bankjegykiadó automatákból és postahivatalokban hitelkerete 60%-ig1. A felvett összeg után azonban a bank minden esetben a készpénzfelvétel napjától számított hitelkamattal terheli számláját. A Budapest Bank minden hónap elején számlakivonatban értesíti előző havi költéseirõl, a számla egyenlegérõl, valamint a minimum fizetendő összegről és a befizetés határidejérõl. Ahhoz hogy Önnek AVON Kártyája1 legyen a Budapest Banknál, fizetését nem kell a bankhoz utalnia.

Miért jó Avon Kártyával1 fizetni?

Ha AVON rendeléseit AVON Kártyával1 fizeti, nem a saját pénzéből kell megelõlegeznie vevõi rendeléseit. Mivel adott havi költéseit a következő hónap 23-áig3 kell rendeznie a bank felé, így - amennyiben AVON rendeléseit hónap elején intézi -, a visszafizetésre akár 53 napja is maradhat!2 Így nem kell halogatnia a fizetést, amíg megkapja ügyfeleitől a rendelt áruk összegét, és akár már másnap újra rendelhet Avon kártyája1 segítségével. , Ezáltal Avonos forgalma is nőhet. Ezen kívül minden vásárlással – legyen az AVON rendelés, vagy bármilyen más vásárlás -, a vásárlások 1%-ának értékében, Szépségpontokat gyûjt4! A Szépségpontok utalvány formájában AVON termékekre válthatóak. Ön az utalványokat automatikusan, a havi hitelkártya kivonattal kapja meg 500 Ft-os és ennek többszörösének értékében.

* 2012. május 20-tól a fizetési határidő a kivonat készítését követő hónap 23-a.

0% kamat? Hogyan?

Ha ma Ön vásárlásai alkalmával folyószámlájához tartozó, úgynevezett betéti kártyáját használja, az elköltött összeg számlájáról azonnal levonásra kerül. És természetesen a levont összeg tovább már nem kamatozik. Az Avon Kártyához1 azonban egy különálló számla tartozik, aminek használatakor Ön a bank és nem a saját pénzét költi. Amennyiben vásárlásait az Avon Kártyával1 fizeti, a felhasznált hitelkeretnek megfelelő összeget, majd csak késõbb, a következő hónap közepén szükséges befizetnie. Ha ekkor teljes tartozását rendezi, előző havi vásárlásai után nem kell kamatot fizetnie. Például, ha a hónap első napján, havi nagybevásárláskor és tankolásnál is Avon Kártyával1 fizet, a vásárlás értékét ráér a havi kivonaton megadott fizetési határidőig befizetni.
Ez azt jelenti, hogy 53 napig kamatmentesen használta a bank pénzét.2

 

Milyen kiegészítõ szolgáltatásokat lehetigény bevenni a hitelkártyához?

Biztonság – Budapest Mobilbank Info szolgáltatás 

Legyen szó vásárlásról, készpénzfelvételről vagy mobil telefon egyenleg feltöltésről, Ön minden hitelkártyáját érintő tranzakcióról SMS értesítést kap mobiltelefonjára. Bővített Mobilbank Info szolgáltatásunk igényelhető, mely lehetővé teszi a biztonságos kártyahasználatot, hiszen minden tranzakcióról azonnal SMS üzenetben értesítjük. Az üzenet tartalmazza a tranzakció helyét, összegét és a még felhasználható hitelkeretet. Amennyiben gyanús tranzakciót észlel, Önnek lehetõsége van SMS-ben azonnal felfüggeszteni hitelkártyáját. Később elég egy SMS-el újra aktiválni kártyáját a használathoz. Fontos azonban megjegyeznünk, hogy a felfüggesztés csak online környezetben végrehajtott tranzakciók ellen véd, offline, azaz „vasalós” tranzakciókat továbbra is lehet végezni a kártyával. Amennyiben bebizonyosodik a gyanúja, hogy kártyája illetéktelen kezekbe jutott, tiltsa le bankkártyáját.

Hitelkártya Hitelfedezeti Biztosítás Plusz.

A Hitelfedezeti Biztosítási Szolgáltatás Plusz biztonságot nyújt, mert bizonyos váratlan élethelyzetek esetén megtéríti az aktuális tőketartozást Ön vagy örökösei helyett.

Milyen esetekben nyújt anyagi védelmet a biztosítás?

Ha Ön alkalmazott

Az alábbi esetekben a Biztosító a teljes fennálló hiteltartozást megtéríti Ön helyett a Banknak egyszeri kifizetéssel, egyösszegben:
• Haláleset,
• Balesetből eredő, végleges min. 50%-os egészségkárosodás esetén.
 Havi kifizetéssel, négy részletben
• Tartós munkanélküliség
• Tartós betegállomány esetén. (Munkanélküliség és tartós betegség esetén legkorábban a keresőképtelenség, vagy regisztrált munkanélküliség 60. napja után)

Ha Ön nyugdíjas vagy egyéni vállalkozó
Az alábbi esetekben a Biztosító a teljes fennálló hiteltartozást megtéríti Ön helyett a Banknak egyszeri kifizetéssel, egy összegben:
• Haláleset,
• Balesetből eredő, végleges min. 50%-os egészségkárosodás esetén.

Mik azok a Szépségpontok?

- Ha AVON Kártyával1 fizeti AVON megrendeléseit vagy bárhol AVON Kártyával1 vásárol, minden elköltött 100 forint után 1 szépségpontot kap.
- Az AVON Kártya1 forgalmáról a Budapest Bank minden hónap elején számlakivonatot küld, amin pontosan nyomon követhető az adott idõszak szépségpontjainak forgalma is. Például 500 szépségpontért egy 500 forint értékű AVON kupon jár, amit AVON termékekre válthat be a
 www.avon.hu oldalon. A kuponok készpénzt helyettesítenek, elvesztésük esetén nem pótolhatóak, készpénzre nem válthatóak.
A szépségpont program részletes leírását
 megtalálja a Használati Útmutató 15. oldalán.

Hogyan használjam az Avon Kártyám1?

Hogyan tudja visszafizetni a felhasznált hitelkeretet?

Egyenlegét többféleképpen rendezheti. A legkönnyebb megoldás, ha folyószámlájáról átutalással fizet, illetve bármelyik Budapest Bank fiókban személyesen is intézheti befizetéseit, valamint kérhet postai csekket is (a postai csekkes befizetés díja 160 Ft), amit a havi számlakivonattal juttatunk el Önnek. Költéseiről hónap elején számlakivonatot küldünk, amin feltüntetjük a minimum törlesztőrészletet. Természetesen Ön bármikor rendezheti teljes tartozását, vagy befizethet nagyobb összeget, mint a minimum törlesztőrészlet.

Mi történik, ha úgy látja, költéseit mégis könnyebb lenne részletekben visszafizetnie?

Semmi probléma! Önnek csak a kihasznált hitelkeret 5%-át kell havonta visszafizetnie.1 Lehet, hogy pár hónap múlva lehetősége lesz magasabb törlesztőrészlet befizetésére, vagy akár teljes tartozása kiegyenlítésére. Ekkor ugyan nem tudja kihasználni a kamatmentes időszakot (hitelszámláját a költések napjától számított hitelkamat terheli), de gondoljon utána, hogy mennyi mindent tudott előbb megvenni, mennyi kedvezményt tudott kihasználni, ami Avon Kártya1 nélkül nem sikerült volna.

THM: 41,5%

Igényeljen most XXX Hitelkártyát!

1. Az itt közétett THM 375 000 forintra és 1 éves futamidőre vonatkozik, meghatározása az aktuális - nem kedvezményes - díjak (ideértve a kamatot, díjat, jutalékot, költséget), illetve a hatályos jogszabályok figyelembevételével történt és a feltételek változása esetén a mértéke módosulhat. 2012.12.31-ig: A THM a szerződés alapján fizetendő aktuális díjak (ideértve a kamatot, díjat, jutalékot, költséget) változatlanságát, - a hitel a legkorábbi időpontban történő lehívását, - a futamidő alatt a minimum törlesztőrészletek és a futamidő végén a fennmaradó teljes tartozás megfizetését feltételezi. 2013.01.01-től: A THM a szerződés alapján fizetendő aktuális díjak (ideértve a kamatot, díjat, jutalékot, költséget) változatlanságát, - a hitel a legkorábbi időpontban történő lehívását, - a futamidő alatt 12 egyenlő törlesztőrészlet és a futamidő végére a teljes tartozás megfizetését feltételezi. A hatályos szabályozás értelmében a THM meghatározása során csak a vásárlási tranzakciók után felszámítandó kamat kerül figyelembe vételre, a készpénzfelvét után fizetendő kamat nem. A készpénzfelvét aktuális kamatát a Bank az adott hitelkártya konstrukcióra vonatkozó hirdetményben teszi közzé. Az egyedi THM mértéke az Ön jóváhagyott hitelkeret összegének, és a hitelkártya konstrukció díjainak függvénye. A hitelkártya készpénzfelvételre való használata a fenti értéknél magasabb teljes hiteldíj mutatót (THM) eredményez.